מהי מקינטה?
מקינטה בתרגום מאיטלקית: מכונה קטנה. מכונה קטנה להכנת קפה משובח עם מרקם סירופי ועשיר. ממציא המקינטה הוא לואיגי דה פונטי, אולם האיש המזוהה ביותר עם המקינטה הוא המהנדס אשר רכש את הרעיון ורשם אותו כפטנט – אלפונסו ביאליטי בשנת 1933. כלומר המקינטה נמצאת בשימוש כבר כמעט 80 ומה שעוד יותר מדהים הוא שהצורה שלה ללא שינוי. המקינטות של ביאלטי נחשבות למקינטות הכי איכותיות וותיקות בשוק, הלוגו של ביאלטי הוא איש קטן ומשופם שמצביע כמי שמבקש עוד כוס אספרסו. הדמות של האיש הקטן מבוססת על הבן של אלפונסו.
אם הייתם שואלים את מר אלפונסו, הוא בוודאי לא היה מאמין שהמקינטה תמצא את דרכה ל 9 מתוך 10 בתים באיטליה ואף לספר החוקים של גיניס כאשר בחור בשם רוברט דאל נכנס לספר כבעל אוסף המקינטות הגדול בעולם כשהצליח בשנת 2012 לאסוף 27,390 מקינטות!! ואנחנו חשבנו שאנחנו משוגעים לקפה…
בניגוד לדעה הרווחת, המקינטה הומצאה דווקא אחרי מכונת האספרסו. המכניזם הפשוט (יחסית) והמחיר הזול שלה ביחס למכונות האספרסו המסורבלות, הגדולות והכבדות שעבדו על קיטור, הפכו את המקינטה למכונה קטנה ושובבה שהתפשטה כאמור כמעט לכל בית באיטליה.
מקינטה אומנם נחשבת לאמצעי מצוין להכנת קפה אולם רבים התנסו בו והתאכזבו מהטעם המר מאוד ששימוש לא נכון בה מפיק וזרקו את המקינטה עמוק עמוק בפינה חשוכה בארון במטבח שמיועד לכלים שחשבת שישנו את חייך כשקנית אותם והשתמשת בהם בדיוק פעם וחצי. אם אתה אחד מאלה, רוץ מהר ותמצא את המקינטה שלך, תכף תכין עם זה קפה מטורף!
הקפה של המקינטה הוא חזק, בעל מרקם עשיר וכשמכינים אותו בצורה נכונה, גם טעם משובח. התוצר הסופי נקי מחלקיקים (מסונן) וניתן להוסיף לו חלב להכנת קפה הפוך או לשתות אותו כאספרסו או אמריקנו.
כיצד המקינטה עובדת
למקינטה שלושה חלקים: תחתון, אמצעי ועליון. החלק התחתון מיועד לחימום המים, החלק האמצעי מיועד להכיל את הקפה הטחון והחלק העליון מיועד לאיסוף הקפה לאחר שהמים מהחלק התחתון מתחממים ועוברים דרך הקפה שבחלק האמצעי.
אנשים נוטים לחשוב שהמים מתאדים, הופכים לקיטור ומתעבים אחרי שעוברים דרך הקפה. מחשבה זו שגויה כמובן. כאשר המים במיכל התחתון מתחממים, נוצר לחץ בפנים ולמים אין ברירה אלא לעלות למעלה ולעבור דרך הקפה, וכך נוצר לו הקפה הכל כך טעים של המקינטה.
קפה למקינטה
כמובן כמו בכל שיטת הכנת קפה, הגורם המכריע הוא איכות הקפה שבשימוש. פולי הקפה למקינטה צריכים להיות טחונים מעט יותר גס מקפה למכונת אספרסו ופחות גס מקפה הנטחן לפרנץ' פרס. תמיד כדאי להקפיד על פולי קפה טריים ואיכותיים. אין להשתמש בקפה טורקי שקניתם בסופר! קפה טורקי טחון דק מאוד ושימוש בו למקינטה עלול ליצור לחץ גדול בחלק התחתון ולשחיקה מהירה של חלקי המקינטה, למרות שבחלק התחתון יש צ'ופצ'יק קטן עם בורג – שסתום לחץ, אשר במקרה שלחץ עודף מצטבר בחלק התחתון, השסתום נכנס לפעולה ומשחרר לחץ.
-
ערביקה משובחת – קוצ'אסקו פלטינום
דורג 5.00 מתוך 5₪28.00 – ₪84.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
קוצ'אסקו פורטה
₪25.00 – ₪74.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
קוצ'אסקו קלאסיק
דורג 5.00 מתוך 5₪25.00 – ₪74.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
תערובת קפה לקפוצ'ינו – קוצ'אסקו גולד
דורג 4.75 מתוך 5₪27.00 – ₪79.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
איך מכינים קפה מושלם עם מקינטה?
קודם כל, קונים פולי קפה מושלמים. שנית, צריך להצטייד במטחנה טובה, גם כאן שם המשחק הוא טחינה אחידה. אם המטחנה שברשותך לא טובה, הטחינה של הקפה לא תהיה אחידה, מה שעלול לגרום להיווצרות של ערוצים בקפה (צ'אנלינג) והמים פשוט יעדיפו לעבור בערוצים אלו ואותם איזורים יעברו מיצוי יתר בזמן ששאר הקפה לא יעבור מיצוי כראוי. אם אין ברשותך מטחנת קפה, בקש מהמוכר שיטחן את פולי הקפה לדרגה המתאימה למקינטה או אם אתה מזמין מאתר אינטרנט שמוכר פולי קפה משובחים (רמז, רמז) בחר באפשרות טחינה למקינטה.
אם מדובר במקינטה חדשה ואתה משתמש בה לראשונה, כדאי לשטוף אותה ביסודיות לפני השימוש הראשון ולהכין פעמיים או שלוש קפה מבלי לשתות.
יש למלא את החלק התחתון במים חמים. נכון, המים החמים מקשים על ההברגה של המקינטה, אבל יש סיבה טובה מדוע כדאי להשתמש במים חמים ולא מים קרים או פושרים: תהליך החימום האיטי של המים גורם לחימום הקפה, אשר מוסיף לטעם המר של התוצר הסופי. יש למלא את המים עד לחלק התחתון של השסתום, כך שהשסתום יהיה מעל למים החמים.
יש להניח את החלק האמצעי במקומו ולמלא אותו בקפה כאשר הקפה בולט מעט באמצע בצורה של הר – אין לדחוס את הקפה בשום צורה. לבסוף יש להחזיק את החלק התחתון עם המים החמים בעזרת מגבת או מטלית ולהבריג אותו לחלק העליון. חשוב לציין שלא כדאי להשתמש בידית של החלק העליון כמומנט בזמן ההברגה משום שהיא עלולה להישבר. יש להניח את המקינטה על אש בנונית ולפתוח את המכסה העליון. כאשר הקפה מתחיל לזלוג, יש לעקוב בקפידה אחרי התהליך: כאשר הקפה מתחיל לפעפע ולזרום במהירות, יש לסגור את המכסה ולהוריד את הקפה מהאש. אפשר לשטוף את החלק התחתון בעזרת מים קרים בשלב הזה כדי לעצור את מיצוי הקפה ולהימנע ממיצוי יתר. כל מה שנותר כעת לעשות הוא למזוג וליהנות מהקפה.
ניקוי המקינטה
ניקוי המקינטה הוא הנושא השנוי ביותר במחלוקת בכל הקשור למקינטה. חלק סבורים שיש לנקות אותו במים פושרים בלבד כדי לא לפגוע בשכבת שומני הקפה המצטברים על המקינטה אחרי שימוש שוטף ומונעים טעם מתכתי בקפה. אחרים סבורים שיש לשטוף אותה ביסודיות עם סבון אחרי כל הכנה במיוחד כדי להיפטר משומני הקפה ושאריות הקפה אשר תורמים לטעם מר של הקפה. אני סבור שהאמת נמצאת איפשהו באמצע. כלומר, יש לנקות אחרי כל שימוש בעזרת מים פושרים והידיים בלבד ופעם בשבוע יש לנקות את המקינטה ביסודיות עם שימוש בסבון ואף ניתן להשרות בחומץ תפוחים למשך כחצי שעה. מה שלא יהיה, אסור לשים בתוך מדיח כלים!
כדי לנקות ביסודיות את המקינטה, יש לפרק אותה לכל חלקיה: יש להוריד בעזרת השפיץ של הסכין את טבעת הגומי מתחת לחלק העליון יחד עם הרשת ולנקות את כל החלקים ביסודיות. לאחר השטיפה יש להשאיר לייבוש באוויר.
שורה תחתונה
מדובר בכלי זול יחסית, קטן ולא תופס מקום במטבח. אופן הכנת הקפה במקינטה לא כל כך מסובך ואם עובדים נכון אפשר להכין בעזרת המקינטה קפה נפלא. מה שבטוח, את הבוקר שלי כבר שנים אני פותח רק עם מקינטה. מה אתכם? ספרו לנו בתגובות.
-
ביאלטי מיני אקספרס שתי כוסות
₪139.00 מידע נוסף -
מבצע!
ביאלטי פיאמטה
₪189.00המחיר המקורי היה: ₪189.00.₪179.00המחיר הנוכחי הוא: ₪179.00. בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
מקינטות ביאלטי 2-6 כוסות
₪109.00 – ₪149.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר