קפה שחור, בין אם בפינג’אן ובין אם ישירות בכוס, היא אחת הדרכים החסכוניות והזולות שיש לצריכת קפה. חלק מהאנשים סבורים כי מדובר בשיטה נחותה אשר לא ממצה את הקפה באופן אידיאלי, כמו באספרסו לדוגמה ונעלבים אפילו כשמציעים להם לשתות קפה שחור. אם אתם אנשים כאלה, אני לא יודע איך הגעתם לכאן, אל תכנסו לפניקה, לנשום עמוק, לחצו כאן כדי לעבור למאמר על אספרסו.
2. יש להוסיף את הקפה בכמות הרצויה ( הסטנדרט המקובל הוא כפית גדושה על כל כוס קטנה של מים) לפי הטעם, אני אוהב לשתות קפה שחור חזק לכן אני שם קצת יותר קפה.
3. יש לערבב מעט ולשים את הפינג’אן על אש גבוהה ( הקפה צף למעלה ).
4. מומלץ לא לערבב במהלך ההכנה, יש להמתין בסבלנות עד שהקפה מתחיל לעלות.
5. רגע לפני שהקפה גולש, יש להוריד מהאש, אין לבשל את הקפה יתר על המידה. אני יודע שאנשים אוהבים לבשל ולבשל עד שאין יותר קצף, אבל פעולה זו שורפת את הקפה ופוגעת ביתרונות של הקפה ובטעם.
6. להמתין מספר שניות ולהוסיף סוכר לפי הטעם, הוספת סוכר לפני בישול הקפה שורפת את הסוכר ומוסיף טעם לא נעים לקפה .
7. לתת לקפה כשתיים שלוש דקות לשקוע (או במילים אחרות: לנוח) ולהגיש בכוסות קטנות או בכוסות לבחירתכם.
8. כל כוס אמורה לקבל מנת קצף.
9. שיהיה לבריאות.
בברכה,
קוצ’אסקו – אומנות הקפה
קפה שחור בפינג’אן – מדריך עם תמונות
4 תגובות
השארת תגובה
למה מים פושרים? מה הבעיה עם מים חמים?
אהלן נדב,
תודה על השאלה.
זה לא מוכח מדעית, לפחות לא שידוע לי, אבל ההשערה שלי היא שבמים פושרים הקפה לא עובר תהליך מיצוי מיד, אלא מצטבר בשכבה העליונה ונשאר שם עד המים מתחילים להתחמם, מה שיוצר לחץ בפנג’אן, אמנם זה לא כמו לחץ של מכונת אספרסו, אפילו לא קרוב, אבל עדיין מניסיון אישי, שמתי לב שכאשר המים קרים או פושרים, הגוף של הקפה חלק יותר.
רצוי לערבב תוך כדי
אהלן אמיר,
תודה על התגובה. אכן רצוי לערבב, אך לדעתי רק בהתחלה. לאחר מכן רצוי לתת לקפה “לשבת” בשכבה העליונה וליצור לחץ בפינג’אן אשר עוזר למיצוי הקפה (ראה תגובה לנדב).
מכל מקום, על טעם וריח אין להתווכח 🙂