קפה שחור, בין אם בפינג'אן ובין אם ישירות בכוס, היא אחת הדרכים החסכוניות והזולות שיש לצריכת קפה. חלק מהאנשים סבורים כי מדובר בשיטה נחותה אשר לא ממצה את הקפה באופן אידיאלי, כמו באספרסו לדוגמה ונעלבים אפילו כשמציעים להם לשתות קפה שחור. אם אתם אנשים כאלה, אני לא יודע איך הגעתם לכאן, אל תכנסו לפניקה, לנשום עמוק, לחצו
כאן כדי לעבור למאמר על אספרסו.
עלות מול תועלת
בהכנת קפה שחור, אין צורך כמעט בציוד ולא צריך להשקיע אלפי שקלים בקניית מכונת קפה כזו או אחרת, והקפה בדרך כלל זול באופן ניכר מתערובות קפה אחרות מאחר ומשתמשים בזני קפה יותר זולים, אולם יש לקחת בחשבון כי
היתרונות הבריאותיים של קפה שכולם מדברים עליהם, הולכים מעט לאיבוד בשיטת הכנה זו מאחר ובדרך כלל מדובר בקפה שקלוי כהה יותר.
מדריך הכנת קפה שחור עם תמונות
כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר, יש לעקוב אחרי השלבים הבאים:
1. למלא את הפנג'אן במים פושרים. כן, קראתם נכון, פושרים ולא מים רותחים או חמים.
2. יש להוסיף את הקפה בכמות הרצויה ( הסטנדרט המקובל הוא כפית גדושה על כל כוס קטנה של מים) לפי הטעם, אני אוהב לשתות קפה שחור חזק לכן אני שם קצת יותר קפה.
3. יש לערבב מעט ולשים את הפינג'אן על אש גבוהה ( הקפה צף למעלה ).
4. מומלץ לא לערבב במהלך ההכנה, יש להמתין בסבלנות עד שהקפה מתחיל לעלות.
5. רגע לפני שהקפה גולש, יש להוריד מהאש, אין לבשל את הקפה יתר על המידה. אני יודע שאנשים אוהבים לבשל ולבשל עד שאין יותר קצף, אבל פעולה זו שורפת את הקפה ופוגעת ביתרונות של הקפה ובטעם.
6. להמתין מספר שניות ולהוסיף סוכר לפי הטעם, הוספת סוכר לפני בישול הקפה שורפת את הסוכר ומוסיף טעם לא נעים לקפה .
7. לתת לקפה כשתיים שלוש דקות לשקוע (או במילים אחרות: לנוח) ולהגיש בכוסות קטנות או בכוסות לבחירתכם.
8. כל כוס אמורה לקבל מנת קצף.
9. שיהיה לבריאות.
בברכה,
קוצ'אסקו – אומנות הקפה
איכן ניתן לקנות כלי להכנת קפה שחור באינדוקציה