טלפון: 050-2012501 , אימייל: kochasco@gmail.com
קוצ'אסקו – אומנות הקפה
  • חנות הקפה
  • למה אנחנו
  • מדריך קפה
  • צור קשר
  • החשבון שלי
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • 0 פריטים₪0.00
  • חנות הקפה
  • למה אנחנו
  • מדריך קפה
  • צור קשר
  • החשבון שלי
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
קוצ'אסקו – אומנות הקפה
  • חנות הקפה
  • למה אנחנו
  • מדריך קפה
  • צור קשר
  • החשבון שלי
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • 0 פריטים₪0.00
  • חנות הקפה
  • למה אנחנו
  • מדריך קפה
  • צור קשר
  • החשבון שלי
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
ראשי » מדריך קפה » קפה הפוך, קפוצ'ינו וכל מה שביניהם

קפה הפוך, קפוצ'ינו וכל מה שביניהם

01/08/2016 17:29 31 תגובות kochasco

קפה הפוך, קפוצ'ינו, לאטה, מקיאטו, אספרסו, אספרסו כפול, אמריקנו ועוד..
למה לעזאזל לסבך את העניינים? מה רע בקפה שחור קטן בפינג'אן וזהו?
האמת, אם שואלים אותנו, לא רע בכלל. אבל בכל זאת, שמנו לב שהשאלה מה ההבדל בין כל המשקאות הללו חוזרת על עצמה, לכן, החלטנו להוריד את הכפפה ולתת לה בראש.
קבלו את מילון קוצ'אסקו למשקאות מבוססי אספרסו:

אספרסו – הבסיס של הבסיס:

משקה האספרסו – מקורו באיטליה, מהמילה הלועזית Express, כלומר מהר. מים חמים בטמפרטורה של כ 88 מעלות העוברים בלחץ של 9 באר דרך מצע דחוס של 7 גרם קפה טחון לדרגה המתאימה במשך כ 30 שניות בכמות של 30 מיליליטר.

אספרסו של ידית ללא תחתית

אספרסו כפול – פעמיים אספרסו:

בדיוק כמו שמתואר לעיל, אך במקום מצע דחוס של 7 גרם, הפעם מצע דחוס של 14 גרם קפה טחון לדרגה המתאימה ובמקום כמות של 30 מיליליטר, כמות של 60 מיליליטר.

אספרסו ארוך – אין חיה כזו :

אספרסו אמתי לא נמזג יותר משלושים שניות ולא מכיל יותר מ 30 מיליליטר ל 7 גרם קפה.
כמות וזמן מעבר למה שצוין מוסיפים מרירות לא רצויה לקפה והקפה הופך להיות דליל ומריר ולא כמו שאספרסו אמור להיות. אם רוצים לדלל את האספרסו עברו לסעיף הבא.

אמריקנו – יש חיה כזו

אמריקנו הוא בעצם אספרסו ( 30 מיליליטר, זוכרים?) בתוספת 30 מיליליטר מים חמים. אז מי התחכם ואמר שאין דבר כזה אספרסו ארוך? גם פה מקבלים 60 מיליליטר קפה ואם באספרסו ארוך מקבלים 60 מיליליטר קפה, לא? ובכן, ההבדל בין מה שנקרא "אספרסו ארוך" לבין אמריקנו הוא שבאספרסו ארוך יש תהליך שנקרא מיצוי יתר, תהליך לא רצוי המוסיף טעם מר לקפה ואילו באמריקנו הטעם נשמר אך החוזק מדולל.

קפה הפוך – יש רק בישראל:

טוב, זה החלק הטריקי – הפוך. מה זה קפה הפוך? אין את זה בשאר העולם לכן אי אפשר ללכת לשם ולשאול: "ואט איז אפסייד דאון קופי?", אז שואלים בארץ, מה זה קפה הפוך? ולכל אחד יש את הגרסה שלו. לכן גם אנחנו ישבנו וחשבנו, גירדנו את הראש ותהינו והגענו לתובנות משלנו.
נכון במילואים תמיד יש את האחד הזה שיודע הכי טוב איך להכין קפה? והוא תמיד מתערב ואומר לך "לאאא, קודם קפה ואז סוכר" , "קצת לפני שגולש ואז סופרים עד 3 ומורידים" , מכירים? אז ישב לו אחד כזה בבית קפה כלשהו בתל אביב בתחילת שנות השמונים, ביקש קפה עם חלב, הגיע הבריסטה ומזג לו חלב לתוך כוס והתחיל להוסיף קפה לחלב, בא האיש ואמר לו: "אח שלי הפוך, הפוך – קודם קפה ואז חלב ככה החלב מתחבר יותר טוב לשורשים של הקפה.." ומאז כל עם ישראל מזמינים קפה הפוך ומקבלים קפוצ'ינו. זו הגרסה שלנו ואנו עומדים מאחוריה.

קפוצ'ינו – אפסייד דאון קופי:

קפוצ'ינו מורכב מ 1\3 קפה, 1\3 חלב חם ו 1\3 קצף. פשוט ונחמד. אין סיבוכים ואין מילואים.
בדרך כלל מוזגים קודם את החלב והקצף ולתוך כל הבלגאן מוזגים שוט אספרסו בעדינות ככה שמתקבל משקה בשלוש שכבות. יש שיטה נוספת של מזיגה והיא מזיגה על כפית שמחזיקים מעל לקצף של החלב שבולם את האספרסו ומשלב אותו בעדינות בכוס בשליש האמצעי. חשוב להבהיר, קפוצ'ינו לא חייב להיות בשלוש שכבות.

קפוצ'ינו שלוש שכבות

לאטה :

לאטה הוא גם משקה המבוסס על חלב חם ואספרסו, ההבדל בין קפוצ'ינו ללאטה הוא ביחס בין החלב לקצף. בלאטה יש פחות קצף והוא עדין יותר מאשר בקפוצ'ינו, מה שמאפשר בעצם את הציורים המלבבים על הכוסות שהבריסטה מצייר בעת מזיגה. ידוע גם כלאטה ארט latte art .

kafe with drawing

מקיאטו :

אספרסו קצר עם נגיעה של קצף או אם תרצו כתם של קצף באספרסו.

מקיאטו עם עוגייה בצד

בגדול לא חשוב מה הקאפ אוף טי שלכם (חמוד נכון?) כדי שכל אחד משמשקאות שתיארנו יהיה מוצלח, הבסיס צריך להיות מוצלח. כלומר תמיד השתמשו בקפה קלוי טרי ומשובח שזה עתה נטחן אחרת לא משנה באיזה טכניקה תשתמשו או איזה משקה תכינו, הבאזז בפה לא יהיה אותו באזז.

בכבוד והערכה,

קוצ'אסקו – אומנות הקפה

מחפש קפה מושלם להפוך?

  • ממלא מקום

    הוספת משלוח לאחר הזמנה

    ₪0.00
    הוספה לסל
  • קוצ'אסקו - Adiga

    קוצ'אסקו – Adiga

    דורג 5.00 מתוך 5
    ₪23.00 – ₪75.00
    בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
  • חד זני - קולומביה סופרימו

    חד זני – קולומביה סופרימו

    דורג 5.00 מתוך 5
    ₪45.00 – ₪85.00
    בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
  • חד זני - אתיופיה ירגשף

    חד זני – אתיופיה ירגשף

    דורג 5.00 מתוך 5
    ₪60.00 – ₪115.00
    בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
  • ממלא מקום

    קפה ירוק – קוסטה ריקה

    ₪75.00
    הוספה לסל
  • ממלא מקום

    קפה ירוק – אתיופיה ירגשף

    ₪85.00
    הוספה לסל
  • ממלא מקום

    מקציף חלב ידני של ביאלטי 6 כוסות

    ₪159.00
    הוספה לסל
  • מבצע! פילטר בריטה למכונות סאקו

    פילטר בריטה למכונות סאקו

    ₪89.00 המחיר המקורי היה: ₪89.00.₪69.00המחיר הנוכחי הוא: ₪69.00.
    מידע נוסף

שתף

אהבתי

אהבתי טוען...

קשור

epv kafe אמריקנו לאטה מה ההבדל בין הפוך לקפוצ'ינו מקיאטו סוגי משקאות קפה קפה הפוך קפוצ'ינו
« הקודם
הבא »
31 תגובות
  1. אמיר 03/04/2021 בשעה 20:05 הגב

    בתור חובבן, לא מבין למה אין שום גרסה של אספרסו + רק חלב בלי קצף?
    משיחות שלי עם הרבה חובבנים(שלא מבינים בהגדרות) דווקא לא באמת נהנים מהקצף, רוצים טעם של אספרסו אבל שייצא כמו נס קפה בלי קצף

    • kochasco 03/04/2021 בשעה 21:24 הגב

      תודה אמיר על התגובה וחג שמח 🙂
      בגדול אפשר לבקש בלי קצף, אפשר למזוג את החלב בלי הקצף ואז זה עונה על השאלה לא?

      • אמיר 04/04/2021 בשעה 08:30 הגב

        זה עונה חלקית 🙂 סתם עניין אותי העובדה שאין אופציה רשמית כזאת
        יש 20 גרסאות שונות אין שום גרסה בלי קצף?

        דרך אגב לפי התיאור פה ברוב הבתי קפה ששיתי עד עכשיו והזמנתי הפוך\קפוצינו קיבלתי גרסה שיותר דומה ללאטה מאשר קפוצינו

        • kochasco 04/04/2021 בשעה 19:57 הגב

          טוב אחרי שבאמת סקרנת עם השאלה המעניינת שלך, יצאנו ובדקנו וחזרנו עם תשובה: יש משקה שנקרא flat white, שהוא בעצם מאוד דומה ללאטה, רק שהוא קטן יותר ויש בו פחות קצף, בגלל זה ה"flat", מה שיפה שבמשקה הזה, שהחלב לא משתלט עליו, והוא מדגיש את הטעמים של הקפה. תודה באמת על ההזדמנות ללמוד דברים חדשים.
          לגבי ההערה השנייה, אני מסכים. כולם כבר רגילים שהפוך/קפוצ'ינו זה חלב עם קפה ולא באמת מתעכבים על ההבדלים, גם הבריסטות בבתי קפה יודעים את זה, אז המצב ממשיך.
          אולי אם אנשים יתחילו להחזיר לאטה ולהגיד שהזמינו קפוצ'ינו, בתי קפה יתחילו לשים לב ויעשו הפרדה בין המשקאות, כל עוד אין תלונות, הכול טוב 🙂
          אני בכל מקרה, בפעם הבאה שלי בבית קפה מזמין flat white, אני מת לראות את ההבעה על הפנים של המלצרית 🙂

השארת תגובה

ביטול

  • Checkout
  • בית קלייה בוטיק | פולי קפה קלויים | פולי קפה ירוק | מוצרי קפה
  • החשבון שלי
  • הצהרת נגישות
  • חנות הקפה
  • למה אנחנו
  • מדריך קפה
  • סל הקניות
  • צור קשר
  • קצת עלינו
  • תנאי שימוש
  • מקינטה – מכונת קפה קטנה ושובבה
  • קפה שחור בפינג'אן – מדריך עם תמונות
  • קפה הפוך, קפוצ'ינו וכל מה שביניהם
  • שדרוג הקפה של הבוקר – 5 טיפים
  • אספרסו – הקפה האולטימטיבי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
%d
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס