יש אנשים ששותים קפה בבוקר כדי להתעורר, אני לעומת זאת, מתעורר בבוקר כדי לשתות קפה. עד כדי כך אני אוהב קפה.
אני קם בבוקר ומיד מתחיל במלאכת הכנת הקפה באהבה רבה. אני תמיד מחפש דרכים חדשות להכין קפה, תמיד מנסה תערובות חדשות ושיטות שונות. החיים שלי סובבים סביב קפה.
לא משנה איך אתם שותים את הקפה של הבוקר, בוץ, שחור בפינג'אן, עם הל או בלי, אספרסו , קפוצ'ינו, לאטה אמריקנו או מקיאטו – יש מה לעשות כדי לשפר.
לפני שתמשיכו לקרוא, אני רוצה לתת לכם אזהרה קטנה: אחרי שתיישמו את הטיפים ותתחילו לשתות קפה באמת משובח אתם תהיו בבעיה כי כבר לא תוכלו לשתות קפה גרוע, אז תמיד תיקחו בחשבון שכשאתם יוצאים מהבית, לא בכל מקום תמצאו קפה טוב.
שדרוג הקפה בקלות רבה
הנה 5 טיפים לשדרוג הקפה של הבוקר:
1. בחרו קפה איכותי. איכות הקפה של הבוקר מן הסתם מתחילה באיכות פולי הקפה. מצאו לכם בית קליה קרוב לבית או שעושים משלוחים (רמז רמז) והתנסו בכמה סוגי קפה.
אל תהיו מקובעים לדרך בה אתם רגילים לשתות את הקפה, אתם תופתעו לגלות עד כמה טעמים שונים מפיקות שיטות הכנה שונות.
2. השקיעו במטחנה טובה. שימו לב, טובה לאו דווקא משמעותה יקרה. ניתן להשיג מטחנות ידניות טובות במחיר טוב.
ברגע שתתרגלו לשתות קפה שזה עתה נטחן, יהיה קשה לשתות קפה טחון ששכב כמה חודשים על המדף בסופר.
3. שימו לב שהקפה שאתם קונים ארוז בשקית עם שסתום חד כיווני.
בתי קלייה שמשתמשים באריזות עם שסתום בדרך כלל אורזים את הקפה מיד עם קלייתו, מה ששומר על טריות הקפה לאורך זמן.
בברכה,
קוצ'אסקו – אומנות הקפה.
קניתי לא מזמן מכונת קפה אוטומטית של jura, כזו שמכניסים אליה פולי קפה והיא בכל פעם טוחנת מספיק פולים לכוס אחת ומכינה אספרסו.
גם במכונות כאלה יש גומי שצריך להסיר?
תודה על התגובה גיל 🙂
לרוב יש את המנגנון הזה גם במכונות אוטומטיות, אבל לא הייתי ממליץ להוריד את הגומי כי קודם כל יותר מסובך, צריך לפתוח את המכונה ולפרק אותה וזה עלול להסיר את האחריות על המכשיר.
שנית, המכונה מקונפגת כך שרמת הדחיסה לוקחת בחשבון את הגומי ואם נסיר את הגומי לא נוכל לשלוט ברמת הדחיסה של הקפה כמו שאפשר בפורטפילטר ידני וזה עלול להרוס את כל חווית הקפה.
מהנסיון המועט שיש לי עם מכונות של יורה, הן מספקות קפה איכותי, רק תדאג שהקפה טרי ואיכותי ותהנה 🙂